Grandvalira Social acosta la neu a nens que pateixen algun tipus de discapacitat i les seves famílies

02/04/2014 - 10:30

Grandvalira Social ha culminat les accions solidàries d’aquesta temporada amb l’organització d’una esquiada solidària amb diversos grups d’infants i les seves famílies. L’objectiu de la fundació és acostar a la neu a col·lectius que pateixen alguna mena de discapacitat, ja sigui psíquica o física, perquè puguin gaudir d’uns dies d’oci i diversió en plena natura.

Per una banda, amb la col·laboració de les germanes Blanca i Lola Fernández Ochoa, Grandvalira Social ha convidat a dotze famílies de Madrid amb nens que pateixen algun tipus de diversitat funcional, discapacitat sensorial o intel·lectual durant tres dies a Grau Roig. Allà els infants, sempre acompanyats de monitors especialitzats de l’Escola d’Esquí i Snowboard de Grandvalira, han pogut gaudir de l’esquí i de diverses activitats d’aventura.

Aquesta esquiada solidària organitzada per Grandvalira Social ha comptat amb la col·laboració de l’empresa Securitas Direct, que ha donat 5.000 € per fomentar i facilitar la pràctica de l’esquí entre els nens i les famílies amb algun tipus de minusvalidesa i una situació econòmica desfavorable.

Paral·lelament, un grup de nens malalts de càncer de la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia també són a Grandvalira durant dos dies, en concret al sector del Pas de la Casa, en unes petites vacances a la neu que mai oblidaran.

Tasca important

El pilot de ral·lis i portaveu del Patronat de Grandvalira Social Albert Llovera s’ha volgut sumar també a aquesta acció i ha valorat la feina feta per apropar la neu “no només a persones amb problemes, sinó també a les seves famílies i acompanyants perquè puguin gaudir de l’esquí i d’activitats con les motos de neu o el múixing. És el nostre futur també.”

Per la seva part, Blanca Fernández Ochoa, medallista olímpica espanyola, ha afirmat que aquesta “és una experiència brutal, maca com poques. Veure com els nens s’ho passen així de bé i els pares encara més s’ha de fomentar. Esperem que cada vegada hi hagi més suport per a aquest tipus d’iniciatives.” Lola Fernández Ochoa, mare d’una nena discapacitada, ha volgut afegir que amb aquest projecte “es tracta de donar un respir a les famílies, que moltes vegades han deixat de banda l’oci per atendre les necessitats dels nens. Els infants gaudeixen, però els pares i germans molt més, i això els carrega les piles per seguir el seu dia a dia, que és molt dur”.

D’aquesta manera Grandvalira dóna continuïtat a les accions que ja va portar a terme l’any passat i torna a mostrar el seu compromís i responsabilitat social corporativa amb les famílies i col·lectius amb menys possibilitats econòmiques. El domini més gran del sud d’Europa també continua amb la seva política de treballar cada temporada per millorar l’accessibilitat per persones amb algun tipus de discapacitat física o sensorial i ser cada vegada una estació més adaptada.

Recordem a més a més que Grandvalira Social treballa i desenvolupa diversos projectes solidaris amb unes altres entitats i organismes tant d’Andorra com d’Espanya i França. L’Associació Enfants de la Lune, que agrupa un col·lectiu de pacients amb xerodèrmia pigmentada, l’Escola Especialitzada Meritxell per persones amb capacitats reduïdes, o la Unitat de Conductes Addictives de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, que atén persones addictes a diferents tipus de substàncies o activitats, són alguns dels beneficiaris dels programes de la fundació social de Grandvalira.

Aquesta acció solidària de Grandvalira Social coincideix amb la disputa aquests mateixos dies a l’estació pirinenca del Campionat d’Espanya d’esquí adaptat, que les germanes Fernández Ochoa tampoc s’han perdut i han volgut apadrinar amb la seva presència.

 

+ INFORMACIÓ SOBRE GRANDVALIRA SOCIAL

 


Recevez les dernières news et soyez toujours connectés à Grandvalira

Découvrez tout ce que vous pouvez faire avec My Grandvalira

Opina sobre Grandvalira
CONTACTEZ NOUS!
Demande d’informations, sugestion, incidences, devis….
App Grandvalira
Maintenant, l’essentiel dans votre poche.
AppGrandvalira AppGrandvalira
CONNECTEZ-VOUS À GRANDVALIRA !
Suivez-nous sur les Réseaux Sociaux et soyez le premier à recevoir les nouvelles :)
Facebook Grandvalira
Twitter Grandvalira
YouTube Grandvalira
Instagram Grandvalira
Grandvalira 2019
Proudly developed with by Bitanube