Season

Language

  • Català
  • Español
  • Français
  • English
28/06/2023 - 14:45

Pal Arinsal i Grandvalira Soldeu – El Tarter esdevenen les primeres empreses d’Andorra en implementar l’arrodoniment solidari

La iniciativa s’ha dut a terme de la mà de Bomosa i Worldcoo, i la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia serà la primera entitat beneficiada

 

A partir d’aquest estiu, els clients que paguen amb targeta poden escollir si arrodonir l’import de les seves compres a les estacions per destinar-ho a causes solidàries

 

Les estacions de Pal Arinsal i Grandvalira  Soldeu – El Tarter porten a Andorra l’arrodoniment solidari, de la mà de Bomosa i Worldcoo. Es tracta d’una iniciativa ja consolidada a Catalunya que es basa en un sistema de recaptació per ajudar a finançar projectes solidaris. La iniciativa s’ha presentat aquest matí al sector El Tarter de Grandvalira en un acte que ha comptat amb el director general de Grandvalira - Ensisa, David Hidalgo; el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella; el director a BMS Consultoria Estratègica by Bomosa, Albert Batalla; el CEO de Worldcoo, Sergi Figueres; i la presidenta de la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia, Ester Segura.

L’arribada de l’arrodoniment solidari a Andorra es va començar a treballar fa més de dos anys gràcies a l’acord entre l’Univers Bomosa i Worldcoo, empresa especialitzada en l’arrodoniment solidari amb un gran bagatge a Espanya, on acumula més de 60 milions de donacions que han aportat 15 milions d’euros a una multitud d’ONG de 40 països diferents. “És una eina que s’ha consolidat i ens fa molta il·lusió haver pogut arribar a Andorra”, ha destacat Figueres. En la mateixa línia, Batalla ha assenyalat que “des de BOMOSA estem especialment satisfets perquè avui culminem una idea de fa més de dos anys” i ha destacat que 8 ONG del país ja han signat per poder beneficiar-se de l’arrodoniment solidari.

A partir d’aquest estiu, les estacions de Pal Arinsal i Grandvalira Soldeu – El Tarter seran les primeres empreses d’Andorra en implementar-ho. Així, els clients de les estacions que paguin amb targeta bancària, ja sigui a les taquilles o als establiments de restauració, podran escollir si volen que se’ls arrodoneixi uns cèntims l'import final de la seva compra i donar la diferència a una causa social. “Tenim sempre la motivació de buscar alternatives i solucions dins del marc de la sostenibilitat, on també s’aplica aquesta iniciativa, i esperem que els resultats siguin el màxim de positius”, ha indicat Marticella.

Els projectes amb què es col·laborarà estaran vigents durant un període de temps determinat, de manera que diferents iniciatives es puguin veure beneficiades per aquest arrodoniment solidari. La primera entitat beneficiada serà la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia, que compta amb diferents projectes entorn de l’educació, l’alimentació i salut dels nens i nenes de la serralada de l’Himàlaia, i en aquest cas treballen en l’escolarització de més de 100 infants a Katmandú. “És un plaer ser els pioners en ser beneficiats per aquesta iniciativa”, ha comentat Segura, que ha volgut posar en relleu que “des del nostre vessant hem pogut corroborar que Andorra és un país molt solidari, i el món de la neu també ho ha demostrat ja que fa més de 20 anys que treballem amb Pal Arinsal”.

La iniciativa de l’arrodoniment solidari s’alinearà amb els objectius de sostenibilitat i responsabilitat social corporativa de les estacions i dels grans esdeveniments, que es fan conjuntament amb BMS Consultoria Estratègica by BOMOSA, començant per la Copa del Món de BTT que tindrà lloc a Pal Arinsal entre el 22 i el 27 d’agost, o la cita de la Copa del Món d’esquí alpí femení dels propers 10 i 11 de febrer a Soldeu – El Tarter.

Tota la informació amb relació a la recaptació es podrà anar seguint des del web https://palarinsal.worldcoo.com/. El portal també explica el funcionament de la iniciativa i els projectes on es destinen els diners. Així mateix, el personal de taquilles i restauració de les estacions han rebut una formació per tal d’implementar-ho de la millora manera possible a l’hora de rebre el client.

 

Descarrega el material gràfic